Oгнестрелни оръжия и взривове са открити в къща в село Салманово

56-годишен мъж от Шумен е задържан за държане на огнестрелни оръжия, боеприпаси и взривни вещества. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР- Шумен. Около 09:30 часа на 20 октомври след проведени оперативни действия е предприето претърсване в частен дом в село Салманово.

В помещение на къща, обитавана от 52-годишния С.Д. от Шумен са намерени различни огнестрелни оръжия без номера и модели. Открити са и взривни вещества.Последвало е претърсване на адрес в Шумен. За срок до 24 часа в полицейското управление за съпричастност към случая  е задържан живущия на адреса П.П./56г./.

Огнестрелните оръжия и взривните вещества са иззети от екип на СОБТ- Варна. Назначени са експертизи. Задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен е и С.Д./ 52г./. Случаят е докладван на прокурор от Районна прокуратура- Шумен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление.

С постановление на прокурор П.П. /56г./ от Шумен е задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от РП- Шумен.

Подобни

Leave a Comment

eight − 8 =